perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kestovaippailun aloitus

Meidän perheessä kestovaippailun ihanaan maailmaan löydettiin vuonna 2007.
Nyt meillä kestoilee -11 syntynyt pikkuneiti.
Hyvään alkuun kestovaippailussa pääsee hankkimalla noin 20 harsoa sisävaipoiksi ja 3-5 kuorivaippaa.
Meilläkin oli -11 syntyneellä neidillä alkuun käytössä ihan pieniä vaippoja/harsoja ja päällä pul-kuori tai villahousut.
Oheisessa kuvassa pehmoinen bambuharso, joka on ihanteellinen sisävaippa pikkuiselle sekä pul-kuori ja suloiset villahousut.
Joskus 4 kk paikkeilla siirryttiin jo käyttämään sellaisia kokoja, joilla onkin mahdollista pärjätä koko loppu vaippakausi.
Meillä on kasvettu lujaa ja tällä hetkellä meidän vähän yli puolivuotias on jo yli 9kg, eli hänelle menee jo nyt loistavasti L-koon taskuvaipat pienimmillä säädöillä ja suurella todennäköisyydellä nämä menevät koko lopun vaippakauden ajan.
On kuitenkin syytä muistaa, että omaan käyttöön sopivan vaipan löytäminen riippuu useasta tekijästä, kuten vauvan ruumiinrakenteesta ja siitä millaisen vaipan kukakin kokee sopivaksi ja helpoksi omiin tarpeisiin.
Se, mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.
Kokeilemalla löytää!
Meillä on tällä hetkellä 12 kpl sisävaippoja ja 5 kpl pul-kuorivaippoja.
Ihania villahousuja on viidet ja ne ovatkin ehdottomat yövaipatuksessa!
Itse rakastuin villahousuihin tämän meidän -11 syntyneen lapsellemme myötä ja tämän hurahduksen jälkeen pul-kuorivaipat jäivätkin vähemmälle käytölle.
Taskuvaippoja meillä on 12 kpl ja imuja aikamoinen kasa.
All-In-One-vaippoja löytyy 4 kpl, mutta vaikka itse aluksi vannoin kovasti vain ja ainoastaan All-In-One-vaippojen nimeen, niin nuo valitaan meidän vaippahyllystä todella harvoin käyttöön, lähinnä jos ei muita satu olemaan puhtaana/kuivana.
Olen aivan rakastunut kestovaippailuun!
On ihana pukea värikkäitä ja iloisen näköisiä vaippoja pienelle ja kun tietää, että ne ovat pienellekin hyväksi, niin eihän niihin voi olla rakastumatta.


Neuvon mielelläni kestovaippaviidakossa eksyneitä!
Jos jokin asia mietityttää tai haluat kysyä jotain, ota rohkeasti yhteyttä.

3 kommenttia:

  1. Hei! Olen kiinnostunut kestovaippailusta ja yritän kovasti perehtyä siihen. Miten siis harsot ja pul-kuori toimivat yhdessä käytännössä? Entäpä villahousut ja harsot minkälaiset villahousut ovat ja miten ne puetaan harsojen kanssa? Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipä hei! Kyllä harsot ja pul-kuori toimivat oikein hyvin. Ihan pienellä harso saattaa pysyä ihan sellaisenaan, mutta isommalle (ja tarvittaessa pienemmällekin) se kannattaa kiinnittää nappi-nipalla:
      http://yhdenlaistaelamaa.blogspot.fi/p/kiinnitys-nappi-nipalla.html
      Meillä on käytetty aina nappi-nippaa, kun on käytetty harso-villahousut yhdistelmää, kun villahousut ei välttämättä ole yhtä napakat sisävaipan päällä, kuin pul-kuori.
      Täältä löydät noita taitteluohjeita, jos on tarvetta niihin tutustua:
      http://yhdenlaistaelamaa.blogspot.fi/search/label/Kestovaipat%3A%20Taitteluohjeita
      Mukavia vaipatuksia. :-)
      * Terhi

      Poista
  2. Vielä piti noista villahousuista laittaa, että ne kyllä ovat aivan loistavat ja toimivat tosi hyvin nappi-nipalla kiinnitetyn sisävaipan kanssa.
    Voit lukea meidän villiksistä täältä:
    http://yhdenlaistaelamaa.blogspot.fi/search/label/Villahousut
    * Terhi

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!